RSS
 

STOP violentei impotriva copiilor!

19 Mar

Prima parte – Violenta domestica

Blogal Initiative si Salvati Copiii au initiat o campanie ce are ca scop combaterea violentei impotriva copiilor. Iau parte la aceasta campanie deoarece imi doresc foarte mult sa se reduca la zero cazurile de maltratare a celor mici.

Imi este foarte greu sa imi gasesc cuvintele si sa imi ascund furia cand vine vorba de un subiect atat de sensibil pentru ca nu imi pot explica ce fel de om ar putea ridica mana la un copil.

Venirea pe lume a unui copil este pentru parinti, probabil cel mai frumos lucru ce li s-a intamplat in viata. Copilul este divin, nu este o afacere si nici o sursa de venit! Copilul, prin zambetul sau, prin traznaile pe care le face, insenineaza viata oricarui adult. Nu exista copii prosti, rai, obraznici, ci victime ale parintilor care nu au stiut sa le ofere educatia, iubirea si  intelegerea de care au atata nevoie inca de la primul scancet.

Niciodata o vaza sparta ori o nota proasta luata la scoala nu ar putea sa reprezinte un motiv pentru care sa iti bati copilul! Te-ai gandit macar o clipa ca TU, adultule, esti vinovat pentru greselile pe care le face copilul tau? Te-ai gandit ca in loc sa dai o palma mai bine ii explici calm ca a gresit si impreuna sa gasiti o solutie pentru a repara greseala? Un copil nu are de unde sa stie ce este bine si ce este rau, daca TU nu ii oferi aceste informatii.

Este inuman sa infometezi un copil si sa cheltui alocatia ce i se cuvine acestuia pentru a iti satisface TU viciile. Este grotesc sa iti bati copiii doar pentru ca TU te afli sub influenta bauturilor alcoolice. Parerea mea este ca TU nu meriti un copil!

Jignirile, bataile, abuzurile, au impact negativ asupra dezvoltarii normale a unui copil. Noi, ca adulti, nu am putea rezista alaturi de o persoana care ne bate ori ne jigneste permanent, corect? Va dati seama cat de afectat poate fi psihicul unui copil?

Imi doresc din toata inima ca acest articol sa fie citit de cat mai multe persoane si va rog pe aceasta cale pe voi, oamenii buni, sa luati masuri atunci cand vedeti ca un copil este maltratat anuntand imediat autoritatile. Trebuie sa stopam abuzurile de orice natura impotriva copiilor. Copilul de astazi este adultul de maine…..

NU VIOLENTEI ASUPRA COPIILOR!

 

Te-ar putea interesa si “Lasati copiii sa se dezvolte normal!”

Totul este mai simplu cand gasesti online produsele pe care ti le doresti pentru piticul tau. Click pe link pentru carucioare copii online ori scaun auto online!

 

 
 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.