RSS
 

Lasati copiii sa se dezvolte normal!

20 Mar

A doua parte – Umilința la școală

Este de neconceput ca un cadru didactic sa își lovească elevii. Învațătorul/ Profesorul  trebuie să le croiască micuților o carare prin drumul vieții pe care să îi îndrume corect și să le fie acestora un exemplu pozitiv de urmat.

Mi-aș fi dorit ca atunci cand mă gandesc la învațătoarea mea, să îmi imaginez femeia care mi-a fost a doua mamă, însa nu este deloc așa. Când ma gândesc la ea, îmi apare în minte zgripțuroaica ce m-a umilit în fața colegilor mei.

Se întâmpla acum 20 de ani, eram un copil de 6 ani care se afla la început de drum. Într-o zi, la școală, în urma unei greșeli(minore), învațătoarea a venit la mine, m-a prins de codiță și m-a ”scuturat” foarte tare(purtam codițele prinse în pampoanele acelea odioase). Deși m-a durut atât pielea capului cât și gâtul, nu am plâns pentru că nu vroiam să par slabă. Nu vroiam să cad în penibil mai rău decât o făcusem deja (cu ”ajutorul” învațătoarei mele).

După terminarea orelor de școală am ajuns acasă și mama, ca de fiecare dată, s-a apucat să îmi elibereze părul din strâmtoarea pampoanelor nesuferite. Nu pot uita șocul pe care l-a avut în momentul în care a rămas cu jumătate din codița mea în mână. M-a întrebat ce s-a întâmplat și i-am spus adevărul: ”Am greșit și doamna m-a tras de păr”.

Auzind acestea, mama nici nu a vrut să știe cu ce greșisem și a plecat în grabă spre școală să discute cu învațatoarea. I-a explicat că nu îi permite să mă lovească din moment ce ea ca mamă nu o face și că nu vrea să mai audă de astfel de incidente care m-ar putea afecta pe mine sau pe oricare alt copil.

Stau și mă întreb acum ce se întâmpla dacă mama nu reacționa așa, și mi-ar fi dat în schimb o palmă ca sa ma învețe minte să nu mai greșesc? Mă închideam în mine și trăiam cu frica bătăii?

Lupt alături de Blogal Initiative și Salvati Copiii, pentru a combate orice fel de violență asupra copiilor! Află și tu mai multe detalii aici și unește-ți forțele cu ale noastre. Împreună putem reuși!

Bătaia este ruptă din rău nu din rai!

 

Cauti articole pentru copii? Ai auzit de caruciorul 2 in 1 disponibil online?

 
 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.