RSS
 

Discutii serioase cu Bubu

19 Mar

Bubu(prescurtare de la buburuza), este numele masinii mele. Suntem prietene de 5 ani si in toata aceasta perioada ne-am inteles foarte bine. De la un timp insa, Bubu a inceput sa fie cam obraznica si sa imi cheltuie banii. Drept urmare aseara am decis sa port o discutie serioasa cu ea pe aceasta tema.

Ajunse acasa dupa o zi de munca, ne oprim in fata blocului, las muzica sa cante in surdina si ii spun:

Dana: Bubu draga, ce se intampla cu tine? In ultima perioada ai inceput sa consumi foarte multa benzina. Imi poti spune de ce?

Bubu, vizibil iritata imi spune: Mda, tu nu ai auzit la radio ca pentru o viata sanatoasa trebuie sa consumam minim 3 l de lichide pe zi?

D: Aha, si dintre toate lichidele tu te-ai gandit tocmai la benzina, nu?

B: Zi merci ca nu am baut uleiul. Sa te fi vazut atunci ce mai ziceai…

D: Observ ca esti usor nervoasa si ironica insa nu inteleg care este cauza. Te-am spalat, te-am aranjat, te-am parfumat, nu te-am obosit, ce te nemultumeste?

B: Ma bucur ca ai deschis subiectul. Spune-mi te rog: Ti-ai cumpara un laptop care s-ar strica intr-un timp scurt, doar pentru ca este mai ieftin?

D: In nici un caz! Prefer sa investesc mai multi bani intr-un produs de calitate, un produs performant de care sa ma folosesc un timp indelungat. De ce ma intrebi?

B: Avand in vedere faptul ca timp de 5 ani nu te-am suparat cu nimic si ti-am fost mereu alaturi, consider ca merit si eu niste anvelope performante! Le prefer pe cele de la Michelin pentru ca sunt renumite pentru longevitatea lor si pentru siguranta pe carosabil indiferent de conditiile meteorologice. Daca mi le cumperi vei vedea ca se va reduce si consumul de benzina. Mi le cumperi? Te rooooog!!!

D: M-ai facut sa rad, se vede ca ai doar 5 ani :) Bineinteles ca ti le cumpar, trebuia sa imi spui de la inceput in loc sa te superi. Tu esti o masina performanta si consider ca trebuie sa stii singura ce este mai bine pentru tine, numai ca de acum ai putea sa imi spui si mie ca sa evitam discutiile acestea, ok? Uite cum facem: Cum intru in casa deschid laptopul, caut un magazin Michelin si la sfarsitul lunii mergem sa cumparam anvelopele, bine?

B: Stii, ieri cand te aduceam spre casa, am vazut eu un magazin de unde le putem cumpara! Este foarte aproape de noi, nu iti face griji in privinta asta, te duc eu acolo, tu trebuie doar sa ai banii.

D: Bine poznasa mica, asa vom face. S-a facut tarziu, trebuie sa intru in casa. Sa ai grija de tine, ne vedem maine dimineata. Noapte buna, Bubu!

Bubu a fost multumita de raspuns si isi asteapta cuminte cadoul ce va veni la sfarsitul lunii. Problemele fiind rezolvate, pe mine si pe prietena mea, ne asteapta o noua perioada de aventuri si peripetii pe sosele de care ne vom aminti cu drag peste ani.

 

Te-ar putea interesa si “Sa mai distrugem niste mituri

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.